Barista
Barista - Əsl Qəhvə Mədəniyyəti – Barista Məhsulları İlə Tanış Olun
Barista – qəhvə mədəniyyətinin simvolu sayılır. Bizim mağazamızda, Barista markasının təqdim etdiyi məhsullarla qəhvənin əsl ləzzətini kəşf edin. Hər bir fincanla səyahət edin.Barista ləzzətini hiss edin!
Baristaarista Qəhvə içənlər üçün dənə və toz qəhvə seçimi böyük əhəmiyyət kəsb edir. Aldığınız qəhvə dənələrinin xüsusiyyətlərini bilirsinizsə, istədiyiniz dadları əldə edə bilərsiniz. Bunun xaricində evdə istifadə etmək istəyirsinizsə, təravətinə də fikir verməlisiniz.
Toz şəklində qəhvə qəbul edildikdən dərhal sonra istehlak edilməlidir. Əks halda, o, içməli olsa da, aroması artıq qalmayacaq və ya azalacaq. Dərhal istehlak etmək istəmirsinizsə, toxum şəklində almalısınız. Bunlar evdə istifadə edə biləcəyiniz modellərdir və onların köməyi ilə istədiyiniz zaman üyüdə bilərsiniz. Beləliklə, onu daha təzə içmək fürsəti əldə edə bilərsiniz.
QƏHƏ DƏNƏLƏRİ NÖVLƏRİ
Bu gün istehsal olunan dörd fərqli qəhvə dənəsi var:
- Arabica
- Robusta
- Liberika
- Excelsa
Onların istehsalı dünyanın müxtəlif yerlərində həyata keçirilir. Əksəriyyət Afrika, Mərkəzi və Cənubi Amerika, Karib dənizi və Asiyadan gəlir. Bu nüvələr altında müxtəlif kateqoriyalar var. Bununla belə, bu gün istehsal edilən lobyaların əksəriyyəti Arabicadır. Bunun əsas səbəbi bu növ qəhvənin yetişdirildiyi yerin xüsusiyyətlərini almasıdır. Buna görə də hər dəfə sizə yeni dadlar təqdim edir. Lobya və toz qəhvə müxtəlif dərəcələrdə qovrula bilər.
Barista qəhvələrinin qiyməti
Lobya və toz qəhvə qiymətləri bir-birindən asılı olaraq dəyişir. Qəhvə dənələrinin istehsal yerləri, üyüdülmə və emal zamanı istifadə olunan üsullar buna təsir göstərir. İlly Shop daha yaxşı nəticələr əldə edə bilməniz üçün dünyanın müxtəlif yerlərində təbii yolla istehsal olunan paxlaları sərfəli qiymətə çatdırır.
TOZ QƏHVƏ NÖVLƏRİ
Qəhvənizin daha güclü və ya yumşaq olmasını istəyirsinizsə, onu sadəcə qara içmək lazım deyil. Şəkər əlavə etməsəniz belə, istehlak edildikdə yumşaq bir dad olduğunu fərq edə bilərsiniz. Bunun birinci səbəbi onların özəyidir.
Çünki toz qəhvə, alındığı paxlanın xüsusiyyətlərinə malikdir. Güclü içmək istəyirsinizsə, qəhvə dənəsi ona uyğun olmalıdır. Məsələn, Asiya və Mərkəzi Amerikada istehsal olunan Arabica qəhvəsinin dadı eyni deyil.
İkincisi, qızartma dərəcəsinə diqqət yetirməlisiniz. Möhkəm olması üçün qovurma müddəti artırılmalıdır.